top of page

Keuzethema J & P

Games maken en ervaren

J1, J2 - P1, P2
Deze module is in opdracht van SLO ontwikkeld door: René van der Veen & Vincent Velthuizen.

casus

 

Veel van de toepassingen die tegenwoordig worden ontwikkeld zijn gemaakt met een object-georiënteerde programmeertaal. In deze module leer je hoe je met object-georiënteerd programmeren een game kunnen ontwikkelen. Daarbij gaat de module in op belangrijke aspecten van game-design: wat maakt dat een spel aantrekkelijk is?

tutorials

werkwijze

Voor deze keuzemodule werk je in dit werkboek aan de slag:

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Je krijgt van je docent een zipfile met bestanden.

​

​

​

Doelen

​

  1. De kandidaat kan van minimaal één extra programmeerparadigma de kenmerken beschrijven en kan programma’s volgens dat paradigma ontwikkelen en evalueren. 

  2. De kandidaat kan voor een gegeven probleem een afweging maken tussen paradigma’s voor het oplossen ervan. 

  3. De kandidaat kan de relatie tussen ontwerpkeuzes van een interactief digitaal artefact en de verwachte cognitieve, gedragsmatige en affectieve veranderingen of ervaringen verklaren.

  4. De kandidaat kan voor een digitaal artefact de gebruikersinteractie vormgeven, de ontwerpbeslissingen verantwoorden en voor een eenvoudige toepassing implementeren. 

EISEN

Deadline

​​

  • De module bestaat uit een uitgebreide set opdrachten. Daarin bekijk je voorbeeldprogramma’s, pas je deze aan en maak je zelf programmaatjes.

  • In het derde hoofdstuk leer je over belangrijkste aspecten van games (flow, leereffect, feedback, timing, levels, etc).

  • Tot slot ontwerp en ontwikkel je zelf een spel.

De opdracht leveren jullie in op een nader te bepalen datum in de door je docenten aangewezen gedeelde map op OneDrive in Office365.

Beoordeling

bottom of page